Sose halunk meg?

old-lade-on-the-bike.jpg

Drága Barátnéim!

Sokan gondolhatjátok előző bejegyzéseimből, hogy 40 évesen kiöregedett csatalónak tartom magam, de azért ez nincs feltétlenül így. Azt gondolom inkább, eljutottam az emberélet útjának felére, és csak reménykedem, hogy elkerülöm a nagy, sötétlő erdőt. (Kulturális utalás Dante Isteni színjátékára...)

Valahogy úgy gondolom, hogy 80 év az egy szép életút, na jó, plusz még egy pár esztendő, amit viszonylagos épségben lehet eltölteni. Viszont ma azt olvastam, hogy bizonyos transzhumanista gondolkodók már reális lehetőségként beszélnek a belátható időn belül elérhető örök életről. Ez engem nagyon-nagyon megijeszt. Egyrészt ha örökké élhetünk, lesz-e még tétje annak, hogy kihozzunk mindent a mai napból, vagy egyáltalán az életünkből. Minek igyekezzünk, ha tengernyi időnk van próbálkozni? Másrészt pedig ha létezik örök élet, akkor nem csak én leszek halhatatlan, de a főnököm is - így pedig akár kétszáz évet is várhatok egy előléptetésre... Ráadásul hiába ácsingózhatnék a mesés örökségemre...

Mindazonáltal eljátszottam a gondolattal és számba vettem, mihez is kezdenék ezzel a forever life dologgal:

- Azonnal nyitnék egy időskorúaknak szánt társkereső irodát, "Nem csak a százéveseké a világ" szlogennel.

- Hatalmas befektetéseket eszközölnék a gyógyszeriparban - mert lássuk be, ezen ők nyernének a legtöbbet. És lehetőleg még több olyan gyógyszert vezetnék be, amely csak a tüneteket kezeli, de az okot nem szünteti meg.

- Utazási programszervezőként is ténykednék és számos tematikus lehetőséget ajánlanék a szépkorúaknak (bár ez az ún. "szépkor" nyilván 250 év fölött kezdődne). Pl: Járókerettel a Föld körül; Oxigénpalackos túrák földön, vízen, levegőben; Sóbarlang látogatás nyalakodási lehetőséggel.

- Nagy összegű fogadásokat kötnék a nyugdíjbiztosítók ellen.

- Kifejlesztenék egy olyan tükröt, ami kizárólag 50 éves korig mutatja a realitást és utána már örökké ebben a lehetséges valóságban marad.

- Wellness szállodát nyitnék Hotel Geriátria néven.

- És végül létrehoznék egy diszkrét bér- és öngyilkos irodát mindazoknak, akik megszabadulnának az örök élet nyakukba varrt lehetőségétől.