Mit tegyél, ha mindenáron edzeni akarsz ebben a dögmelegben?

workitbaby.jpg

Sportos és Szintén-Feszes-Popóra-Vágyó Barátnéim!

Nyilván sokan vagyunk, akik július végén eszmélünk rá, hogy jobb lenne feszesebb testet villantani Görögország fillérekért vesztegetett, utószezoni tengerpartjain. Nos, ezek az utolsó pillanatok, hogy 4-5 hét alatt Cindy Crawforddá gyúrjuk magunkat - persze arra a formájára, amelyre nincs ráretusálva +8 kiló és tekintélyes narancsbőr.
Nekivághatunk tehát egy feszített edzéstervnek, amelyet igyekezzünk a külső, mintegy 48 fokos hőmérséklethez adaptálni. Íme, az alapok:

Kardio/zsírégetés

Menjünk el a gyerekekkel strandolni - lehetőleg szombat délután, valamelyik felkapott beachre. A motyó kicipelése = 250 Kcal elégetése. A gyermekek vízi mókáinak nyomon követése - vízben való bukdácsolással és kutyaúszással egybekötve: 420 Kcal. Aszalódás délben a 1,5 km-es sorban jégkásáért: 190 Kcal. Hangosbemondóhoz való rohanás, miután Marcika az előbb még megvolt: 730 Kcal + még órákig az egeket ostromló pulzusszám.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel meg is volnánk a jó kis zsírégető résszel.

Hajlékonyság fokozás

A meleg kifejezetten kedvez a nyújtásnak, hiszen ilyenkor az izmok és a szalagok könnyebben engednek. Ezért belevághatunk olyan, korábban elképzelhetetlen gyakorlatokba, mint a cipőfűző nyújtott lábbal való bekötése, a hát közepén csorgó izzadtság tenyérrel történő lesodrása, illetve a szöszök egyesével történő felszedegetése - a porszívó mellőzésével. Utóbbi a konyhát megszálló hangyák felcsippentgetésével is helyettesíthető. 
Strandon és a Balaton partján a haladók megpróbálkozhatnak a sátrak és takarók kerülgetése helyett azok fick-flackkal, híddal és szaltóval történő átrepülésével.

Izomerő fejlesztése

10 kiló sárgabarack, plusz a hozzávaló 8 kiló cukor (édeskésebben szeretjük a lekvárt, na!), és a desszertnek szánt 6 kilós görögdinnye hazacipelése a piacról. Dél körül. Kizárólag edzettebbeknek ajánlott!
Kezdőknek elég a tömegközlekedés kínálta lehetőségeket kiaknáznia. Reggel 1/2 8 tájt tökéletes gyakorlat a 7-es buszon való kapaszkodás, kizárólag a fityegő kapaszkodóba. Ha váltogatjuk a kezünket, tökéletes bicepsz-gyakorlat. Attól nem kell tartatunk, hogy egy húszéves, igen fáradt fiatalember a helye átadásával megszakítja a gyakorlatot. Nem fogja.
Far- és combizom erősítést végezhetünk a mozgólépcsőn. Ha a felfelé menő lépcsőn előregyalogolva próbáljuk a rendezetlen sorokat jobb oldalra szorítani, nem csak a lábunkat, de az idegeinket is megerősíthetjük. Ha ugyanezt elvégezzük a lefelé haladó lépcsőn, szintén fölfelé - akkor a peronon automatikusan megkapjuk az OKJ-s személyi edző tanúsítványt.