Kis balatoni strand-lexikon 1. rész

beach_funny_wallpapers.jpg

Kedveskéim!

Kikívánkozik belőlem, milyen csudákat látni a Balatonon ezekben a hőségriadós-és-bár-a-lesötétített-szobában-jobb-lenne-de-mégis-vízpartra-menekülős napokban. A balatoni flóra és fauna ugyanis annyira speciális, hogy érdemes külön tárgyalni a természetrajzát. Íme így kis áttekintés mindazoknak, akik a közeljövőben a Balcsin kívánják tengetni napjaikat.

Biztosra menő família
Ez a család nem tűnik fel délután 3 óra 10 percig, ugyanis szó szerint betartják a figyelmeztetést és nem teszik ki magukat a tűző napnak a déli órákban. Viszont mivel rutinosak, azt is tudják, hogy ezen órán nem lehet már betelepedni a strand legnagyobb platánfájának árnyékába, hiszen a korán kelők gyakorlatilag egymás szájába helyezik a lábukat. Ezért mivel operálnak Biztosra menőék? Előző este kint hagynak két Velencei-tó méretű ócska takarót a majdani árnyékos helyen, majd amint megjönnek (ekkora azért a többségnek már feltűnik, hogy a takarók gazdái elég sokáig fagyiznak), kicserélik a molyrágta lepleket két még nagyobb strandlepedőre és elégedetten héderelnek az istenadta árnyékban - mit sem törődve a feléjük lövellt gyilkos pillantásokkal.

SS-tiszt anyuka kis családdal
Ők azok, akiket érdemes messziről kerülni, mert anyuka olyan stílusban és hangerővel kommunikál a férjével és egyszem kislányával, hogy 5 takaróval arrébb is zavarba jövünk tőle. Délután kettőkor azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a lángosostól elkezd ordítani a férjének: "Nem veszed észre, hogy a gyerekre tűz a nap? Miért nem viszed árnyékba, te nemnormális? Mi az, hogy nem férsz oda? Hát mindenki befér, csak te vagy az egyetlen béna, aki erre is képtelen?" Majd felkapja a megszeppent gyereket és a fülébe süvölt: "Ne félj, kicsim, majd én árnyékba viszlek, ha a hülye apád nem képes." Tíz perc múlva arra utasítja a szerencsétlen férjét, hogy hozzon ennivalót. Amikor a nyomorult visszatér a strand legnagyobb hekkjével, így üdvözli: "Hogy jutott eszedbe halat hozni a gyereknek, te eszement?" Innentől már csak a hörgését hallani, mert hármuk közül ő az egyetlen, akinél megakadt a szálka... 

Jól megérdemelt nyugdíjas
Kegyetlen, elszánt, kíméletlen fajta. Ha ő arra szánja kevés nyugdíjas szabadidejét, hogy a Balatonon nyaraljon, akkor ki akarja élvezni. Érkezéskor arrébb tolja a sátrunk lapját, hogy neki is jó helye legyen, a papucsunkra helyezi a kinyithatós horgász-székét és amint leülepedik, azonnal rágyújt. Majd - bár hozott úti-hamutartót - mégis inkább a törölközőnkre hamuzik. Ekkora már gyűlik a méreg bennünk, hogy most azért szólunk neki, de a torkunkra forr a szó, ugyanis megérkeznek a barátai a nyugdíjas klubból. Ha nincs szerencsénk, ők alkotják a tápiószelei kórus magját is és a helyszínen tartják a Kis kece lányom szólampróbáját.

Csini anyu utánfutókkal
Ő a strand egyik fénypontja. Rikító narancssárga bikinijének fodrait fodrozza a szellő, haja annyira szőke, amilyet csak a L'Oreál vegykonyhájának mélyén képesek előállítani, barnasága olyan árnyalatú, mint a szolipalota plakátján. Kora meghatározhatatlan, 28 és 45 közt bárhol elhelyezkedhet, hiszen annyira ellentmondóak az egyes részletek egymásnak, hogy nehéz belőni. Hajkorona: 25 év, bőr színe: 18 év, bőr színével erősen összefüggő állaga: 55 év, alak elölnézetben (nem visszafogott méretű implantátumoknak köszönhetően): 20 év, alak hátulnézetben (állandó jojózás miatti állagváltozás miatt): 49 év.
Ragyogását csak fokozza két kislánya, akik a legmenőbb fürdőruhákban, kezükben egy-egy vattacukorfelhővel próbálnak vele lépést tartani, ami nem könnyű, hiszen mindketten túlsúlyosok. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy csini anyu nekik veszi meg mindazt a sok finomságot, amiről ő fogcsikorgatva lemond.  

Folyt. köv.!!!