Így szerezz barátokat 5 lépésben!

we-are-best-friends-funny-minions-quote.jpg

Drágáim!

Leszünk barátok? Öri-bari? BFF? (Utóbbi jelentése mindazok kedvéért, akik nem járnak a 11 éves lányukkal különböző cukiság-boltokba BFF-karkötőt venni: Best friends forever.)
Szóval, a célom: minél több barát szerzése. Ugyanis egy bizonyos kor után mintha egyre kevesebb lenne. Jelzem, még nem arról a bizonyos korról beszélek, amelyben kihalnak mellőlünk a barátok, mindössze arról van szó, hogy bár haverkodni könnyű, barátokat szerezni egyre nehezebb. Főként azért, mert a reménybeli barátokat be kellene avatni életünk kisebb-nagyobb titkaiba. Ahhoz meg senkinek semmi köze....

Tehát mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak, kidolgoztam egy barátkozási útmutatót, amelyet lépésről lépésre követve annyi barátunk lehet, mint csillag az égen. Íme!

1. lépés: Légy népszerű!

Ne izgulj, nem kell ám igazán népszerűnek lenni, csak azt kell mutatni kifelé, hogy legalább annyira populáris vagy, mint Oravecz Coelho. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy fontoskodó arccal jársz-kelsz, állandóan sietsz valahová, boldog-boldogtalannak visszaköszönsz (legalábbis úgy teszel, mintha a köszönésed viszonzása lenne az övének), és a telefonodba ilyeneket mondasz: "hát persze, ha nagyon akarod, bezsúfolom a programomba azt a fogadást" és "jaj, igazán, erre a partyra már végképp nincs időm". Ha elhangzik egy név, azonnal jelezd, hogy ismered és mesélj el róla egy pletykát - nem muszáj, hogy valóságalapja legyen.

2. lépés: Naponta posztolj magadról legalább háromszor!

A közösségi médiában való jelenlét az önbizalmad alapja lehet. Minél többször posztolsz magadról - akár csücsörítős szelfit, akár diszkrétebb medencés bulit egy beazonosíthatatlan lábfejjel, ami akár a tiéd is lehet - annál inkább meggyőzheted magadat, hogy igazán fontos és népszerű vagy. A barátok szerzésének azonban talán még fontosabb lépése, hogy minden ismerősöd minden posztját lájkold és ha lehet, biggyessz alá egy szívecskével ugrándozó emotikont! (Így biztos lehetsz benne, hogy ők ugyanígy fognak cselekedni minden egyes önarcképed láttán.) És hogy emiatt napi 5-6 órát a Facebookon kell lógnod? Valamit valamiért!

3. lépés: Rajongj!

Igen-igen fontos lépcső a barátszerzés rögös mezsgyéjén az őszinte, tiszta szívből érkező rajongás. Egy igazán elszánt barát-szerző bármiért képes rajongani, és a lehető legelőnytelenebb helyzetben is kiszúrja azt az egy pontot, amivel szembe dicsérheti az "áldozatát". Ha azt látod, hogy az utóbbi időben felszedett 10 kilót és ezt bikinis fotókon teszi közhírré, rajongj a kisimult arcáért és a hajszínéért! Bár igazán bevállalósok ilyen esetben is simán rajonganak a csudálatos alakért és az egyszerűen gyönyörűséges asszonyi mivoltért. Hidd el: nincs az a rajongás, amely kapcsán egy nő megkérdőjelezné az őszinteségedet!

4. lépés: Tanulj meg kerek szemekkel hallgatni! 

Ha azt szeretnéd, hogy remek partnernek tartsanak, tanulj meg hallgatni! Ismeretesek azok az esetek, amelyek során valaki fél órán keresztül kizárólag magáról beszél, majd megdicséri azt, aki mindvégig megértően bólogatott mellette, hogy milyen remek beszélgetőtárs. Így kell hát beszélgetni és ha már mindenképpen szükségét érzed a megszólalásnak, csakis rajongás vagy legfeljebb kérdezés jöhet szóba, például: és te erre mit léptél? Amennyiben magadról szeretnél beszélni, arra jobb, ha megfizetsz valakit: pszichológust, masszőrt vagy pizzafutárt.

5. lépés: Kérj szívességet!

Lehet, hogy nehéz elhinni, hogy a barátszerzésnél sokkal jobban beválik, ha szívességet kérsz, mintha szívességet teszel, de tényleg így van. Tudod miért? Mert ha szívességet teszel, attól a másik fél elkötelezettnek fogja magát érezni, ez kényelmetlen lesz neki, elkezd kerülni - és máris kihúzhatod őt a lehetséges barátok listájáról.
Ellenben ha szívességet kérsz, a másik kegyet gyakorol a teljesítéssel, és azonnal jószívűnek érzi magát. Ellágyulva gondol majd rád, mint arra a kis aranyosra, aki még azt a nyomorult prezentációt sem tudta volna megcsinálni nélküle. Kérj tehát pofátlanul, legyen szó egy cukrászdából felhozatott pitéről vagy egy kerékcseréről - a határt én a háton kinyomandó pattanásnál húznám meg!

Ha ezt az öt lépést megteszed, rengeteg igaz barátot szerezhetsz, akik kitartanak melletted egy életen át. De legalábbis addig, amíg nem találnak valakit, aki még népszerűbb, napi négyet posztol magáról, komolyabban rajong, sokkal megértőbben hallgat és még a pattanását is képes kinyomatni!