Fejfájás és kimerültség? Győzd le a frontokat!

bulldog-with-headache-cleaned-up.jpg

Drágáim!

Jelentkezzen, akinek okozott bármilyen panaszt a napokban bekövetkezett mintegy 20 fokos lehűlés! (Nem azokra gondolok, akiknél beragadt a légkondi távirányítója és most nem tudják a hűtést fűtésre kapcsolni. Kifejezetten testi tünetekre fókuszálok.)

Az én ismeretségi körömben ugyanis igen sokan vannak, akik a kimerültséget, szédelgést, fejfájást a frontoknak tudják be. Én speciel a rohamokban rám törő rágcsálhatnékot is a frontnak tudom be, és egyszerűen fel nem foghatom, miért nem egyértelmű az uramnak az összefüggés... Pedig valószínűleg többen küzdenek ropi és paprikás chips utáni sóvárgással, mint migrénnel.

Ugyanakkor én azt hiszem, könnyebb a frontokra fogni a fej fájdalmát, mint kideríteni a valódi okot. Ezért most részletezem, szerintem mi minden miatt fájhat igazán a fejünk:

1. Erre a hétre fizettünk be a Balatonon egy nagy strandolós nyaralásra és nem csomagoltunk fakutyát és jégcsákányt.

2. Vasárnap délelőtt jöttünk rá, hogy a gyerek délutáni szülinapi zsúrjára elfelejtettünk kölyökpezsgőt venni, és nincs a közelben egyetlen CBA-piac sem.

3. A horvát tengerpart legmagasabb sziklájának 2,5 órás megmászása után, a peremen egyensúlyozva döbbenünk rá, hogy lent hagytuk a szelfibotot.

4. Túl kevés kávét ittunk. Vagy túl sokat.

5. A közelben van Voldemort.

Persze, ha már szenvedünk a fejfájástól és más jel is arra utal, hogy szélsőséges időjárási frontok okozzák a panaszokat, megpróbálkozhatunk néhány tuti módszerrel, hogy jobban legyünk.

 - Szagolgassunk mentolt. Ha pár percen belül nem enyhül a fájdalom, szagolgassunk eukaliptuszt, később citromfüvet. Ha ez sem segít, várjuk ki, amíg vége lesz a frontnak.

 - Igyunk kávét, az felviszi a leesett vérnyomást. Viszont mivel dehidratál, hörpintsünk fel utána három nagy pohár vizet. Ez utóbbi viszont kihat a húgyhólyag tevékenységére, tehát látogassuk gyakrabban a vécét. Ennek használata során azonban bizonyos kórokozók juthatnak a szervezetünkbe, vagyis használjunk utána intim mosakodókat, valamint hüvelyzuhanyt. Mivel ez kimoshatja az egészséget támogató hüvelyflórát is, nyomjunk be utána egy adag probiotikumot. Azt is mindenki tudja, hogy a probiotikumok hatását fokozzák a rostok, tehát azonmód nyeljünk le egy merőkanál búzakorpát. A korpa miatt kialakuló haspuffadást orvosoljuk egy kis édesköményteával. Ha pedig mindezek után kicsit szeretnénk kipihenni magunkat, jót fog tenni egy csésze kávé...