Választanál idősebb pasit?

a608ee7a94feab64a3c5e390ad73c777131e8e6f873f55caa2fa26e216439cd8.jpg

Kedves Asszonytársak, Negyvenen Innen és Túl (és Mindazok, Akik Pont Negyven Évesek)!

Az előző bejegyzésben sorra vettük azokat a nyomós érveket, amelyek a fiatalabb pasik mellett szólnak. (Ugyanis állítólag a puma nők negyvenéves koruktól hajlamosak inkább fiatal hímeket elejteni... ) Nos, az írásra reagálva sokan elmeséltétek, hogy valóban sok kellemes pillanatot tartogat ez a felállás, mégis azt gondolom, itt az ideje, hogy az idősebb férfi- fiatalabb nő kombóról is essék pár szó! Hangsúlyozom, hogy egyetlen mondatnyi utalás sem vonatkozik Vajnáékra...

Az alapfelállás - mint tudjuk - egy 2-5 évvel tapasztaltabb férfit és egy (meglepő módon) szintén 2-5 évvel hamvasabb hölgyet jelent. Általában ez a teljesen bevett és elfogadott összetétel. Holott korábban nem volt ritka a 10, sőt 20 év korkülönbség sem, amely szép hagyományt ma jobbára csak Hugh Heffner és hasonló anyagi hátterű hímnemű követői folytatnak. (Jelzem, már a huncut 89 éves Hugh-nál is viccesen mutat, amikor 25 éves kihajtogathatós lányok fonják körbe. Persze, az is lehet, hogy csak azért támasztják meg, nehogy felboruljon.)

De lényeg a lényeg: igenis számtalan előnye van annak, ha egy jóval idősebb férfiú mellett cövekelünk le. Íme, a legfontosabb érvek mellettük:

- Egy jóval idősebb pasi mellett örökké fiatalnak érezheted magad. Ezt anno megénekelte az egy-számmal-a-világot-végigdöngető Alphaville együttes is a Forever young c. nótájában.

- Az idősebb pasi oldalán nem kell túl sokat költened a csoda-ránctalanító krémekre (ő mindig ráncosabb lesz), az inkvizícióval felérő intim gyantára (ő továbbra is az ódivatúnak tűnő fazonokra szavaz), és a sminktetoválásra (nem számít, hogy hogyan nézel ki közvetlenül ébredés után, hiszen szemüveg nélkül úgysem látja).

- Egy éltesebb férfi megérti, ha zoknit húzol éjszakára, mert fázik a lábad és nem várja el, hogy egész éjjel kénytelen legyél elviselni egy tanga bevágását.

- A tapasztaltabb pasi nem balhézik, ha nincs otthon meleg kaja, inkább a.) odaadó lelkesedéssel elropogtatja veled a hűtőben található karalábét Mackó-sajttal,  b.) nekiáll és pár röpke pillanat alatt összeüt egy vörösboros marhapörköltet, vagy c.) karon fog és büszkén elandalog veled a sarki kisvendéglőbe.

- Egy éltesebb trubadúr nem átall naponta bókokkal elhalmozni és az ő szájából még hihetően is hangzik, ha a csodás alakunkat dicsőíti.

- Az ilyen típusú pasik megértik, ha szeretnéd megtekinteni a Paula és Paulina 783. epizódját, elnézi neked, ha a focimeccs közben átkapcsolsz a Sztárom a párom újabb ismétlésére és végre van valaki, aki érthetően elmagyaráz mindent, ami nem világos A világegyetem titkai c. sorozatban.

- Az idősebb pasiért rajongani fog az apukád, mert lesz közös témájuk / az anyukád, mert végre valaki ugyanúgy szereti a paradicsomos töltött káposztát, mint ő / a barátnőid, mert sosem szól bele, ha elmész velük bulizni és ráadásul nem is ragaszkodik hozzá, hogy veletek menjen.

- És végül, ha idősebb pasit választasz, biztos lehetsz benne, hogy a párodnak nem lesznek önértékelési gondjai, hiszen attól a puszta ténytől, hogy fiatalabb nőt tudott becserkészni, erősebbnek, ügyesebbnek, potensebbnek és  férfiasabbnak fogja érezni magát! Hajrá csajok!