7 jel, hogy nem a megfelelő táborban van a gyerek

summer-vacation-parents-kids-seasonal-ecards-someecards.pngDrága Asszonytársak!

Az Úr 2015-ös nyári vakációjának 6-7. hetében minden bizonnyal már ti is kijátszottátok szinte minden ütőkártyátokat - ami a gyerek nyári elhelyezését illeti. Úgy is, mint:
- iskolai nyári ügyelet, amelyben délután négykor rablógyilkosnak kijáró pillantásokkal várt benneteket az ügyeletes tanár - már az utcasarkon,
- nagyszülők, rokonok, akik a harmadik nap táján elkezdenek célozgatni, hogy talán nem kellene ilyen sokáig elválasztani az anyai szívet a gyermekitől,
- a városban üzemelő napközis táborok, amelyek 10 és 15 óra közt vállalják a gyermek megőrzését - ebéd nélkül,
- munkahelyi dekkolás, amely során titkon reménykedtek, hogy a 12 éves gyereket még mindig leköti, ha a fölöslegesen kinyomtatott papírok hátuljára firkálhat, hivatalosnak látszó iratokat gyárthat a céges pecséttel és 3 órán át pörgetheti magát a nyikorgós forgószékkel.

Eljön azonban a nap, amikor nincs mese, be kell fizetni a kiskorút egy ottalvós táborba. Előrelátók ezt már márciusban megtették, és azóta is a megadott számlaszámra utalják a fizetésük jelentős hányadát. Ők még választhattak az angol-, a lovas-, a golf- és a mélytengeri nehézbúvár táborok közt. Nekik még volt idejük megnézni az adott tábor honlapját, elidőzhettek a galériánál és a korábbi táborozók visszajelzéseinél. Július végén ez már esélytelen. Oda kell befizetni, ahol van hely. Kit érdekel, hogy Mucsaröcsögén nincs semmi, csak egy Marianna-árok mélységű bányató és egy nagyobb napraforgótábla?

Irány tehát az egyetlen megoldás: a tábor. Vannak azonban jelek, amelyek a megadott címre érkezvén óvatosságra inthetnek. Legyünk gyanakvóak, ha az alábbiakat tapasztaljuk:

1. A tábort csak egy fekete-sárga csíkos szalagon átbújva lehet megközelíteni.

2. A szervezők sápadtan, beesett arccal, de mosolyogva nyugtatnak meg: már rég túl vannak a szalmonella csúcspontján.

3. A szobák 10-12 ágyasak, és némelyik ajtaján még látható a gondosan lekapargatott feliratok nyoma: Belgyógyászat, Kardiológia...

4. A szervezők közlik, hogy kicsit változott a program: a kézműves foglalkozások helyett hangulatos háztáji munkákkal és körlettakarítással szórakozhatnak a kicsik.

5. A konyhából kékes gőzök szállingóznak kifelé és konyhásnénik a bevett gyakorlattal ellentétben soványak.

6. A táborvezető borízű hangon Shy Guys slágereket dünnyög a hangosbemondóba.

7. A szülők távozása előtt a szervezők aláíratnak egy papírt, amelyben jelzik, hogy a gyermek értéktárgyaiért, ruházatáért és magáért a gyermekért nem vállalnak felelősséget.

Mit tehet tehát egy gondos szülő, ha ezen gyanús jelekkel szembesül? A gyerek zsebébe gyömöszöl egy svájci bicskát és egy ragtapaszkészletet, majd sietősen távozik...